torsdag 18. september 2008

Språkdebatt

Eg er Ivar Aasen, og jeg støttar det jeg har oppnåd, nemlig Landsmaalet. Eg har sterke meiningar om korleis det nye Skriftspråket skal være. vi må bli kvitt Dansken, og få et nytt skriftspråk som vi bruke her i Noreg.

torsdag 4. september 2008

Særemne?

Joda, nå går jeg i 3. klasse og er snart ferdig på Skolen. VG3 er det vel nå, litt forvirrende det der. Er ganske lei skolen nå, maset om innleveringer, prøver og fremføringer har ligget på skulderen i for mange år nå. Helst vil jeg egentlig bare ligge hjemme og chille i senga og bare ta livet med ro. Men, nå er det jo et par ting som setter stopper for dette. Eksamen er noe av det viktigste som skjer dette året, men det stopper ikke der! Vi skal jo til og med ha det beryktede særemne i Norsken, som jeg egentlig gruer meg litt til, fordi jeg ikke har noen anelse om hva jeg skal skrive om.

jeg prøver å tenke til noe litt spesielt, men det må også være morsomt å arbeide med. Kanskje lese en bok som er filmatisert. Jeg liker film, og bøker kan jeg klare, selv om jeg ikke er så utrolig fan av bøker. Har tenkt på bøkene om pelle og proffen og "brødre i blodet"(elling). Dette kunne virke gøy, fordi de er begge gode bøker, da blir det jo lettere å lese hvis man syntes boken er bra.
Men, nå sitter jeg i timen med Napoleon til høyre og Kimmi Henriks til venstre. Kim andre sitter selv å tenker bare på russebussen, hvordan det skal gå og hva som kan gå gærent. Men han sitter og bare funderer på hvordan han vil bussen skal se ut. Men først er det jo særemne som er viktig og ikke minst eksamen.